Kinder- en jongerentherapie

Integratieve kinder- en jongerentherapie is een kindvriendelijke, speelse, effectieve en kortdurende vorm van psychotherapie voor kinderen en jongeren van 4 jaar tot ongeveer 18 jaar. De therapeut richt zich naast de binnenwereld van het kind ook op zijn plek in het gezin en zijn relaties met de buitenwereld. Doordat deze therapievorm snel en effectief werkt en kinderen en ouders snel positieve verandering bemerken, komen kinderen graag naar de therapie.

Werkwijze

Je kind staat centraal in het begeleidingstraject. Het krijgt de ruimte om zelf aan te geven en te ontdekken hoe hij het best geholpen kan worden. Het kind heeft dus een actieve rol in het proces, jij als ouder een ondersteunende. Ik werk op een respectvolle en speelse manier, waarbij ik uitga van de kwaliteiten en behoeften van het kind. Het gebruik van allerlei spelmateriaal is essentieel; in spel is het voelen, denken en doen van het kind erg goed zichtbaar.

Ouders

Jij als ouder bent een belangrijke hulp bij het proces van je kind. Ik kijk samen met jou naar wat je kind nodig heeft en hoe jij dit het beste kunt bieden. Je krijgt meer inzicht in je kind en in je eigen rol als ouder en in de onderlinge wisselwerking.

Je ontdekt dat je je kind weer beter gaat begrijpen en dat je meer verbinding ervaart met elkaar. Het onderlinge contact wordt weer vanzelfsprekend. Je kind ervaart hierdoor weer ruimte. Ruimte die hij nodig heeft om zichzelf te zijn.