Ervaringen

‘Ik vond het super leuk bij Dianne. We hebben leuke dingen geknutselt en spelletjes gedaan. En mijn buikpijn is helemaal weg en dat vind ik heel fijn.’
Jurian, 9 jaar

‘De samenwerking met Dianne is heel plezierig verlopen. Onze zoon had al langere tijd last van buikpijn en de huisarts stuurde ons door naar Dianne, omdat er uit lichamelijk onderzoek niets was uitgekomen. Onze zoon ging graag naar haar toe om te knutselen, te kletsen en spelletjes te doen en kon bij haar zijn verhaal kwijt. Toen ons gezin weer een nieuwe start kon maken hebben we in overleg een ‘nieuwestartdag’ bedacht, waarbij onze zoon in de hoofdrol stond. We hebben die dag afscheid kunnen nemen van het ‘oude’ en het vertrouwen in de toekomst kunnen verwelkomen. Onze zoon presenteerde die dag zijn ‘fijne herinneringenkasteel’ welke hij bij Dianne had gemaakt. Het werd een mooie dag en het voelde echt als een nieuwe start. Ook voor de buikpijn van onze zoon, want deze is inmiddels helemaal verdwenen. Dank je wel Dianne, voor de fijne samenwerking!’
De moeder van Jurian

‘Ik ben naar Dianne gegaan omdat ik weinig zelfvertrouwen had…nou ja vooral een negatief zelfbeeld wat betreft school/leren.
Ik ging van groep 8 naar de middelbare school. Een hele overgang en dat vond ik heel moeilijk en kon daar moeilijk mee omgaan. Daarom ging ik naar Dianne en zij heeft me geholpen weer in mezelf te geloven en er mee leren om te gaan.
Ik voelde me zo beroerd dat papa en mama niets meer voor me konden doen. Ik sliep niet, at bijna niets, huilde veel en was vaak moe. Kortom ik voelde me super belabberd!
Bij Dianne heb ik hier mee om leren gaan en heb ik geleerd hoe ik met Zebra (denkbeeldig stemmetje in mijn hoofd dat TOEN de macht over me had) om moest gaan.
Ze heeft me gesprekken met Zebra laten voeren waardoor ik weer de baas over mezelf werd.
Ook gaf ze me ontspanningsoefeningen die ik toe moest passen als ik voelde dat ik een dipje kreeg.
Deze oefeningen gebruik ik nu nog steeds!
Ik voel me nu veel beter en ga weer met plezier naar school. Ik kan alles weer doen, voel me sterk en maak me minder druk.
Bedankt Dianne!!!’
Een pubermeisje van 13 jaar

‘Toen onze dochter naar het voortgezet onderwijs ging veranderde onze sociale, gezellige, lieve en vrolijke meid in een onzeker, verdrietig meisje dat we ’s morgens huilend de poort uit “duwden” en ’s middags weer huilend thuis kwam. Blijkbaar was de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs zo groot voor haar dat ze een heel negatief zelfbeeld kreeg.
Iedereen zei; “dat hoort erbij, na een paar weken zal het vanzelf weer beter gaan”.
Maar toen we het na een paar maanden alleen maar slechter zagen worden, wisten we dat we op
zoek moesten naar professionele hulp. En die hebben we bij Dianne zeker gevonden!
In een prachtige ruimte en met heel veel geduld heeft zij onze dochter uit een heel diep dal weten te halen. Door alle tips, trucs en oefeningen zagen wij onze dochter beetje bij beetje weer “de oude” worden. Ze zit nu lekker in haar vel en daar zijn we Dianne super dankbaar voor. Zonder haar hulp zouden we dit nooit bereikt hebben.
Tanx Dianne.’
Haar ouders

‘Dianne is super lief en geeft je ook de ruimte om zelf dingen te bedenken of te doen.
We hebben zelfs zelf een verhaal geschreven.
Ze heeft voor al de problemen wel wat leuks te verzinnen.
Ze heeft mijn droom waargemaakt: niet meer zo’n bang meisje zijn.
Het heeft mij erg geholpen.’
Een meisje van 12 jaar

‘Onze dochter kwam eind 2014 via de huisarts bij BinnensteBuiten terecht met angst- en paniekaanvallen. De intake was zeer goed en duidelijk. In maart 2015 hebben we de evaluatie gehad. Onze dochter is in deze maanden goed geholpen en heeft grote stappen vooruit gezet: met dank aan Dianne. Kernwoorden: zeer bekwaam, eerlijk en open.
Een echte aanrader. Ook al kan ze geen hulp bieden zal ze er eerlijk over zijn en meedenken voor een andere oplossing.’
Haar ouders

‘Nog nooit is er iemand geweest die mij zo goed begrijpt als Dianne. Ik vond het erg fijn om iedere week naar haar toe te gaan. We deden spelletjes en ik voelde me steeds meer thuis. Ik vind het erg jammer dat ik er nu niet meer heenga. Maar alles gaat nu weer goed en eigenlijk is het niet meer nodig.’
Een jongen van 10 jaar

‘Hoe fijn is het om je kind weer te zien stralen!
Dianne leerde ons als ouders anders te kijken naar onze zoon. Tijdens diverse oudergesprekken en overlegmomenten op school met de juffen, hielp ze ons met tips om onze zoon nog meer te kunnen geven waar hij behoefte aan had. Om hem nog beter te kunnen begrijpen.
Onze zoon is weer klaar voor alles wat komen gaat in zijn leven. Hij heeft geleerd om over zijn gevoelens te praten en dingen bespreekbaar te maken. Hij heeft weer het gevoel dat hij mag en kan zijn wie hij is. Dianne zijn we dankbaar voor haar warme, positieve benadering. Door te werken vanuit de kracht van het kind en door het scheppen van ruimte geeft zij kinderen het vertrouwen dat ze de hele wereld aan kunnen.’
Zijn ouders

‘Ik speelde graag met Dianne in de poppenkast met de handpoppen van de Efteling. Ik vond het gezellig om dan samen wat te drinken en een koekje te eten. Ik vind Dianne erg leuk en lief. Wanneer mag ik weer een keertje komen?’
Een meisje van 5 jaar

‘Mijn ervaring met jou is erg fijn, warm, eigenlijk super.
Je hebt mij door een zware periode heen geholpen door er met een luisterend oor te zijn voor onze meiden (en mij).
Je bent met hun gevoel en ervaring rondom het plotselinge overlijden van hun vader aan de
slag gegaan doormiddel van poppenkast, rollenspellen, tekenen, yoga en gezellig kletsen. De
meiden vonden het allebei erg vertrouwt bij jou. Daar durfde ze helemaal zichzelf te zijn. Wat
in die periode voor hen moeilijk was. Dat uur dat ze bij jou aan de slag waren, was jij er ook
helemaal alleen voor hen. Geweldig.
Dat heeft voor onze thuissituatie ontzettend geholpen om open tegen elkaar te zijn en alles
te kunnen bespreken.
De evaluatiemomenten die wij daarna weer samen hadden brachten mij veel vertrouwen hoe
wij het samen met z’n drieën hier doen.
De tips en handvaten zijn een steuntje in de rug.
Vanaf de eerste dag dat ik jou heb leren kennen, had ik meteen een vertrouwensband, wat
geweldig is.
Jouw professionaliteit en daarbij ook jou persoonlijkheid zijn jou kracht om zo kinderen en
hun gezin te begeleiden.’
Haar moeder

‘Ik had erg last van buikpijn.
Voor iets spannends bijvoorbeeld.
Daarom ging ik naar Dianne.
Ik ging 1x in de week naar Dianne.
Maar later 1x per maand.
Dus het ging steeds beter.
Laatst ben ik voor het laatst geweest.
En nu heb ik er geen last meer van.’
Een jongen van 11 jaar

‘Onze zoon voelde zich niet lekker: buikpijn, slecht inslapen. Tijdens een voetbalwedstrijd kreeg hij last van hyperventilatie. Nadat duidelijk was dat hij lichamelijk in orde was, zijn we bij Dianne terecht gekomen. Zij hielp hem zelf te ontdekken waar hij mee zat. Hij kreeg weer vertrouwen in zichzelf en zijn lijf. Hij werd zich bewust van zijn sterke kanten en dat iedereen wel eens last heeft van spanning en dingen waar hij tegen op ziet. Dat die spanning niet weg gaat door therapie, maar dat je er wel kunt leren hoe hier mee om te gaan. Als ouder vond ik het mooi om te zien dat Dianne door onze zoon ruimte te geven en hem te volgen, hem hielp om weer verder te kunnen. Als ouders leerden we ook om anders met voor onze zoon spannende situaties om te gaan. Het gaat nu weer goed met hem.‘
Zijn moeder